Skip to content

Wat zijn de goedkoopste Belgische kredietkaarten?

Je kent het vast wel: je bent op vakantie en je bankpas werkt niet naar behoren of je kunt alleen maar betalen met een creditcard of lokale pas. Dan is het erg vervelend als je niet de juiste middelen bij je hebt om de rekening te betalen. Daarom kiezen er veel mensen voor om een zogeheten kredietkaart of creditcard aan te vragen wat hen veel meer mogelijkheden biedt om te betalen in het buitenland en aankopen te doen wanneer hun saldo ontoereikend is. Een kredietkaart geeft je een bepaald soort vrijheid waardoor je zeker weet dat je altijd een betaling kunt voltooien. Lijkt zo’n kaart je wel wat en zou je er graag een aanvragen? Lees dan eerst onze tips even door zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt voor je kredietkaart.

De voordelen van een kredietkaart

Mensen die niet bekend zijn met een kredietkaart vragen zich wellicht af wat een kredietkaart, creditcard, mastercard of visakaart nu precies is. Met een creditcard kun je overal ter wereld betalen. Het bedrag dat je afrekent met je creditcard wordt aan het einde van de maand pas van je rekening geschreven. Het geld wordt dus als het ware voorgeschoten. Wanneer je deze rekening direct aan het einde van de maand betaalt, is er niets aan de hand. Wanneer je echter langer wacht met het betalen van deze rekening dan wordt er rente berekent over het geleende bedrag. Er zitten een aantal voordelen verbonden aan een kredietkaart. Ten eerste kun je er, in tegenstelling tot een bankpas, overal ter wereld mee betalen. Het is een universele pas waardoor je nooit meer problemen hebt in het buitenland met betalen. Ook geeft het je de mogelijkheid om bedragen af te rekeningen als op dat moment je saldo niet hoog genoeg is. Daarnaast bieden creditcardaanbieders vaak voordelige acties en kortingen aan hun klanten.

Welke aanbieder rekent de laagste kosten?

Wanneer je een kredietkaart afsluit wil je natuurlijk wel zeker zijn dat je dat doet bij de goedkoopste bank. In België betaal je over het algemeen de laagste kosten voor lenigen die je aangaat met je creditcard met de Beobank Visa Internet Cashback kaart en met de Cofidis Mastercard. Bij deze twee kaarten is het jaarlijkse kostenpercentage dat je betaalt voor de creditcard het laagste. Voor beide kaarten betaal je op dit moment slechts vijf euro per jaar.